Chanka piedra

Chanca piedra (Phyllanthus urinaria)
 
Rostlinka je známá svými silnými účinky už ze starověku. Jinak se lidově jmenuje drtič kamenů, takže je jasné, k čemu slouží – rozpouští žlučové a ledvinové kameny. Odvar působí proti kyselině močové v těle (výborné pro dnu, revmatismus, překyselení organismu). Působí močopudně, zvyšuje tvorbu žluči a tím zlepšuje trávení.
I od mých klientů a známých mám potvrzeno, že je to to nejsilnější a nejúčinnější, co zažili s bylinami na výše uvedené nemoci…
Lékařsky bylo potvrzeno, že jako antibakteriální prostředek působí skvěle na stafylokoky. Bylinka se používá při léčení a doléčování nemocí jater, hlavně žloutenky typu B. Používá se i jako podpůrná léčba při přenosných virových infekcích pohlavních orgánů. Rostlina má uvolňující, uklidňující, protizánětlivé, antivirové, analgetické, močopudné, celkově regenerační účinky, působí také proti cizopasníkům.
Je používána i v kosmetice a kožním lékařství. Užívá se nadzemní část byliny. Bylinu je možno běžně zakoupit i v ČR, v bylinkových lékárnách a na netu.
T.
chancapiedra